گزارش مراسم ختم کلام الله مجید و قرائت فاتحه نسبت درگذشت صبیهی حضرت آیتالله حاج آخوند زَریافته خواهر مرحومه حضرت آیتالله عارفی بهسودی دامعزه
این مراسم با قرائت آیاتی از کلامالله مجید توسط حجتالاسلام مقدسی و جناب آقای فیاض آغاز گردید. در ادامه پیام تسلیت دفتر مرکزی مرجعیت به خوانش گرفته شد و در نهایت جناب حجتالاسلام والمسلمین استاد اعتمادی غزنوی به ایراد سخن پرداخت. ایشان در ابتدا درگذشت صبیهی مُکرّمهی مرحوم حاج آخوند زَریافته را به سرور گرامی حضرت آیتالله عارفی بهسودی ریاست محترم دفتر مرکزی مرجعیت و دیگر بستگان و بازماندگان تسلیت گفت و یاد مرجع فقید حضرت آیتالله العظمی محقق کابلی ره و دیگر رفتگان بیت مرجعیت را گرامی داشت. حجت الاسلام اعتمای غزنوی گفت، یکی از سنتهای زیبا در فرهنگ اسلامی یاد از اموات و گذشتگان و برگزاری جلسه اهدای ثواب قرائت قرآن به ایشان است. آقای اعتمادی گفت: این عمل، هم موجب تسکین درد و مصیبت بازماندگان، هم نشانِ تکریم و احترام و هم یک عمل مورد سفارش در لسان پیشوایان دین است.
آقای اعتمادی غزنوی سپس سخن از زندگی و مرگ را در میان آورد و گفت: تصور ما و شما این است که دنیا عالم زندگی و عالم بعد از دنیا، عالم مرگ است. ولی طبق آیات قرآن، عالم بعد از مرگ، عالم زندگی جاودانه و ابدی است. در قرآن داریم: «وَإِنَّ الدَّارَ الْآخِرَةَ لَهِيَ الْحَيَوَانُ». ایشان گفت این دو با یکدیگر قابل مقایسه نیست. زیرا فاصله میان دنیا و عالم پس از آن، فاصله زمانی و مکانی نیست، بلکه فاصله رُتبی و وجودی است. به لحاظ وجودی، با همدیگر قابل مقایسه نیستند و رُتبتاً با همدیگر تفاوت دارند. استاد اعتمادی غزنوی گفت: یکی از نشانههای این تفاوت این است که در دنیا تحقق یک شئ به صورت تدریجی است و لی در عالم آخرت، به حکم آیات مانند: «لَهُمْ ما يَشاؤُنَ فِيها» و «وَدَانِيَةً عَلَيْهِمْ ظِلَالُهَا وَذُلِّلَتْ قُطُوفُهَا تَذْلِيلً» به صورت دفعی است. از این جهت عالم آخرت، با عالم دنیا متفاوت است.
آقای اعتمادی غزنوی گفت: البته بر اساس آنچه در منابع دینی آمده است پدیدههای عالم، همه از درک و شعور بهرمندند. زیرا آیات قرآن، پدیده های عالم را در حال تقدیس و تسبیح میداند و جالب اینکه میفرماید گروه از انسانها نیز در حال تقدیس و تسبیح هستند: «أَ لَمْ تَرَ أَنَّ اللَّهَ يَسْجُدُ لَهُ مَنْ فِي السَّماواتِ وَ مَنْ فِي الْأَرْضِ وَ الشَّمْسُ وَ الْقَمَرُ وَ النُّجُومُ وَ الْجِبالُ وَ الشَّجَرُ وَ الدَّوَابُّ وَ کَثيرٌ مِنَ النَّاسِ وَ کَثيرٌ حَقَّ عَلَيْهِ الْعَذابُ». آقای اعتمادی غزنوی گفت: برخی چنین گفتهاند که مراد از این تسبیح و تقدیسی، تقدیس تکوینی است، ولی قرائنی وجود دارد که نشان میدهد معنای تکوینی مراد نیست. زیرا در برخی آیات آمده است: «لا تَفْقَهُونَ تَسْبِيحَهُمْ» و نیز آیاتی که عالَم را شاهد اعمالِ انسانِ میداند، زیرا به صورت طبیعی، اَداء شهادت، فرعی بر تحمّل شهادت است.
این مراسم با ذکر توسل به حضرت زهرا سلاماللهعلیها و اقامه نمازِ مغرب و عشاء به امامت فقیه عالیقدر حضرت آیتالله العظمی فاضلی بهسودیدامظله پایان یافت. شما میتوانید مشروح سخنان ایشان رااز طریق پایگاه اطلاعرسانی و شبکههای اجتماعی مرجعیت دنبال نمایید.
مدیریت فرهنگی دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیتالله العُظمی فاضلی بهسودی دامظله.