گزارشی از مراسم جشن میلاد امام عصر(عج)
قبل از ظهر جمعه بیست و هفتم حوت/اسفند ۱۴۰۰برابر با ۱۵ شعبان ۱۴۴۳ همزمان با سالروز ولادت مسعود منجی عالم بشریت، حضرت حجت بن الحسن العسکری (ارواح العالمین له الفداء) مراسمی در دفتر مرجع فقید حضرت آیتالله العظمی محقق کابلی(قدسسره) با اشراف و حضور حضرت آیتالله العظمی فاضلی بهسودی دامظله، جمعی از اساتید و طلاب افغانستانی مقیم حوزه علمیه قم و مهاجرین گرامی، بر گزار گردید.
در این مراسم، ابتدا قاری محترم قرآن، جناب آقای سید جعفر اکبری آیاتی از کلامالله مجید را تلاوت نمود. سپس جناب آقای سید احمد امیری به مدیحهخوانی و بیان اوصاف و مناقب امام عصر (ارواحنا له الفداء) پرداخت و در پایان جلسه حضرت حجت الاسلام و المسلمین استاد محمدهاشم وثوقی ارزگانی سخنانش را پیرامون مسأله «مهــــــدویت در قـــــرآن» ارائه نمود.
استاد وثوقی ارزگانی در آغاز سخنانش مناسبت خجسته زادروز حضرت ولیعصر(عج) را به امّت اسلامی، مسلمانان و شیعیان جهان، مهمانان حاضر در جلسه و چَشمانتظاران حضرتش تبریک گفت و یاد مرجع فقید حضرت آیتالله العظمی محقق کابلی(قدسسره) را گرامی داشت و برای حضرت آیتالله العظمی فاضلی بهسودی دامظله آرزوی عزّت روزافزون، سلامتی و دوام توفیق نمود. استادِ حوزهی علمیه قم، با طرح این پرسش که آینده جهان چگونه خواهد بود؟ آیا دنیا با همین ستمگری، تبعیض، قدرتنمایی، فقرها، فلاکتیها و قدرتنماییها دوام خواهد یافت؟ یا آیندهی روشنتر و امیدوار کنندهتری در پیش است؟ پاسخ این پرسش را بر اساس تعالیم ادیان آسمانی و آموزههای قرآنی داد.
حجت الاسلام و المسلمین استاد وثوقی ارزگانی گفت: اصل منجیباوری یا به تعبیر اسلامی، همان «مهــــــدویت» یک موضوع فرادینی و فرامذهبی است؛ به این معنا که تمام ادیان ابراهیمی و مذاهب اسلامی در اصل منجیباوری دیدگاه واحد دارند، هرچند ممکن است در جزئیات، دیدگاهِ کاملاً منطبق و یکسان نداشته باشند. ایشان گفت: بحث مهدویت در اسلام از مباحث مهم و در مذهب تشیّع از آموزهای اساسی این مذهب است. استاد وثوقی ارزگانی با لشکرهای به اینکه: در آیات قرآن، به نام حضرت مهدی و مسأله مهدویت تصریح نشده است، گفت: حدود ۵۰ آیه از قرآن، ناظر به همین مسأله دانسته شده است. ایشان با محور قردادن چند آیه از قرآن، به تبیین مسألهی «مهــــــدویت از منظر قـــــرآن» پرداختند.
نخستین آیهی مورد استناد ایشان آیه پنجاه و پنجم سوره مبارکهی نور بود: «وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُمْ فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَىٰ لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَٰلِكَ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ». ایشان گفت: در این آیه، چند مطلب اساسی آمده است:
۱. وعده جانشینی صالحان در زمین،
۲. حاکمیت دین الهی،
۳. بشارت برقراری امنیت کامل جهانی توسط صالحان، و شکلگیری جامعه توحیدی از محورهای اساسی این آیه است. ایشان در توضیح فرمایششان افزودند: به دلیلِ اینکه حاکمیت دین و برقراری امنیت، مبتنی بر قدرت نخواهد بود، به طور طبیعی این نتیجه را به دنبال دارد که بنیاد این حکومت، بر حقمداری و عدالتگستری و تامین تام نیازهای اساسی بشر استوار است و حکومتی که از این ویژگی برخودار نباشد، نمیتواند حکومت الهی محسوب گردد.
استاد وثوقی ارزگانی، در ادامه، به آیه صد و پنجم سوره انبیاء: «وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصّالِحَون»، اشاره نمود و فرمود: استخلافی که در آیهی پنجم «سوره نور» آمده بود، به صورت یک «وعــــــده» یاد شده بود، همان وعده در این آیه به شکل یک «سنــــــت قطعی و حتـــــمی» و نوشته شده در «ذکـــــــر» و «زبـــــور»، مورد تأیید قرار گرفته است. ایشان گفت از دیگر آیاتی که مربوط به مساله مهدویت دانسته شده است، آیاتی است که آشکارشدن دین حق را در آینده، بشارت داده است: «هُوَ الَّذِي أَرْسَلَ رَسُولَهُ بِالْهُدَىٰ وَدِينِ الْحَقِّ لِيُظْهِرَهُ عَلَى الدِّينِ كُلِّهِ وَلَوْ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ».
استاد وثوقی ارزگانی در بخش دیگری از سخنانش گفت: از ویژگیهای جامعه منتظر اهتمام به احیاء فرهنگ دینی و پاسداری از آن از است. مردم ما در گذشتههای نه چندان دور، دورههای متفاوت و سختی را هم پشت سر گذاشتهاند، اما در همه این دورهها، با تکیه بر فرهنگ دینی و آموزههای بنیادین آن، توانسته است ایمان، اعتقاد و امید را در جامعه زنده نگهدارند. استاد وثوقی با تأکید بر اینکه در این رابطه، عالمان دین، دینداران جامعه و به خصوص مرجعیت شیعه، همواره مورد مراجعه و حامی و پشتیبان مردم بودهاند، گفت: در شرایط کنونی نیز، همین انتظار وجود دارد. مرجعیت شیعه، به صورت پیشگام و به تبع ایشان، عالمان دینی، فرهنگیان، نخبگان حوزوی و دانشگاهی و تودههای جامعه دینی از این وظیفه غفلت ننمایند.
پایان بخش این مراسم، اهداء هدیه از سوی مرجع عالیقدر حضرت آیتالله العظمی فاضلی بهسودی دامظله بود. شما میتوانید متن کامل گفتار استاد وثوقی ارزگانی را از طریق پایگاه اطلاعرسانی و شبکههای اجتماعی مرجعیت دنبال نمایید.
مدیریت فرهنگی دفتر حضرت آیتالله العظمی فاضلی بهسودی دامظله